Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zákon o majetkovém vyrovnání státu s církvemi není zákon o restitucích. Jde především o odluku církví od státu, aby církve v budoucnu nečerpaly prostředky na svoji činnost ze státního rozpočtu. S restitucemi si to pletou i jiní, tak proč bych to měla autorovi za zlé!

Politiku, politiku, snadné je přiživovat nenávist a hloupost stejně postižených, ale vězte, tudy cesta do parlamentu nevede! :-/

1 0
možnosti

Z22d54e86n32a 92K22o75č30í

13. 3. 2014 19:34

Pane Chaloupka, pokud vaše názory reprezentují stranu, kterou se chlubíte, tak je zřejmé, že se jedná o další z nevolitelných stran, které spravedlnost nic neříká.

Co bylo ukradeno, mělo být už dávno vráceno - a to i bez oné parlamentní komedie.!!:-/

7 1
možnosti

Ano, co bylo ukradeno, ma byt vraceno. Tak jsem zvedavy, kdy bude vraceno to, co ted cirkve kradou.

1 6
možnosti

Hanička je hodná holka, ale bere milion, dva miliony!!!!

4 0
možnosti

Proti vrácení ukradených majetků jsou ti co z toho měli vývar . Ideologickou rétorikou zblbli postižené různými frustracemi získaných z období totality jako např nenávist , závist

.,

5 0
možnosti

K80a73r85e38l 16N88o70v74á10k

13. 3. 2014 15:42

Jen bojuj, bojuj blogere, nikdo ti nebrání;-D.

A nebuď frustrovanej, holt někdy se člověka k lizu nedostane, to je život, tak nezáviď.;-)

Jinak Ústavní soud už dávno rozhodnul, tak proč se dereš do otevřených dveří?

6 0
možnosti

To bychom si museli sednou a rozebrat toto http://www.mkcr.cz/assets/cirkve-a-nabozenske-spolecnosti/majetkove-narovnani/Zakon-c--428_2012-Sb--o-majetkovem-vyrovnani-s-cirkvemi-a-nabozenskymi-spolecnostmi-_1.pdf

Jenže na vysvětlení a objasnění bych potřeboval několik hodin. Nelze všechno vysvětlit v internetové diskuzi.

0 0
možnosti

To patřilo pod pana Vondráčka

0 0
možnosti

Jednu velkou pravdu má autor hned v první odstavci, když tvrdí, že říkat tomu restituce je nesmyl. Restituce to opravdu nejsou a samotný zákon se o restitucích vůbec nezmiňuje. To jen někdo snaživý to nazval církevními restitucemi a většina to nesprávně papouškují (bohužel jsou mezi nimi i poslanci, kteří dokonce o tom zákonu hlasovali, takže by měli vědět, o čem hlasují). A jen pro vysvětlení. Naprosto souhlasím s tím, že se církvím vrací majetky, které jim byly státem zabaveny. Trošku problém mám v tom vyčíslení náhrad za majetek, který nelze vydat - to ano, ale podstatu toho zákona považuji za velice správnou a potřebnou.

9 0
možnosti

Jo a ještě jedno. Tvrdíte, že ústavní stížnost byla podána díky Vám, jaksi jste nám zapomněl dodat, že ústavní stížnost Ústavní soud smetl ze stolu a ten zákon potvrdil. Takže jste co? Takže jste přidělal naprosto zbytečnou práci již tak mimořádně vytíženému Ústavní soudu.

8 0
možnosti

Něco jako vesmírné zrcadlo skutečně existuje. Co posíláte lidem /lásku či zlobu/, to se vám časem vrátí. Mám to vyzkoušeno. Nejsem věřící a do kostela nechodím.

2 0
možnosti

Nevím o čem se pořád diskutuje. Buď v katastru je po 25. únoru 1948 zapsána některá cirkev a nebo není. A když není, tak to nikdo nemůže vydat. Je jenom otázka velikosti náhrad za majetek který komunisti zničili! Třeba jako cíl (letadla, děla, důlní činnost a podobně) Tady se jedná o to jestli jsme nebo nejsme právní stát. Ironi9 je že nejhlasitěji křičí ČSSD, která si svůj majtek vybojovala u Ústavního soudu. A kdyby se to nestalo, byla ochotná v parlamentu prosadit zákon, který by ji majteke navrátil.;-O

6 0
možnosti

Křestané darovali celou pětinu novým církvím. Ale proto, aby stát nemusel vyplácet celoživotně tyto církve. Aby úplně všechny církve se mohly starat samy o sebe. Aby stát nemusel CELOŽIVOTNĚ platit jen kvůli 10% věřícím. A vo tom to je.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS